|

Pećanac: Korupcija u BiH se smatra normalnom pojavom

Pećanac: Korupcija u BiH se smatra normalnom pojavom
0
F
FENA
9.12.2011. u 17:39
10
komentara
0

dijeljenja
Pećanac: Korupcija u BiH se smatra normalnom pojavom Nermin Pećanac
Povodom međunarodnog dana borbe protiv korupcije, predsjednik Socijaldemokratske unije BiH (SDUBiH) Nermin Pećanac je, u ime rukovodstva ove stranke, izdao saopćtenje za javnost u kojem konstatuje da se korupcija u BiH smatra potpuno normalnom pojavom i ponekad jedinim načinom da se dođe do radnog mjesta ili dobre medicinske usluge.
"Direktnu krivicu za takvo stanje snose nosioci vlasti u BiH koji su stvorili ambijent u kojem se korupcija smatra legitiminim načinom poboljšanja socijalnog statusa bez bojazni od krivične odgovornosti", ocjenjuje Pećanac.

Istakao je da korupciju u BiH smiju prijaviti samo oni koji nemaju više šta izgubiti, dok svi drugi koji to i učine nose glavu u torbi i nemaju nikakvu zaštitu države.

"Svaki pokušaj da se bilo šta promjeni po ovom pitanju osujećen je u stratu zbog zavisnosti pravosuđa i njihovog straha od političke odmazde i drugih ucijena", rekao je Pećanac.

Smatra da će BiH i dalje ostati među vodećim zemljama po institucionalnom kriminalu sve dok nosioci institucionalnog kriminala ne budu sankcionisani, saopćeno je.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...