{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pećanac: Korupcija u BiH se smatra normalnom pojavom

F
9.12.2011. u 17:39
0
10
Pećanac: Korupcija u BiH se smatra normalnom pojavom
0
Pećanac: Korupcija u BiH se smatra normalnom pojavom
Nermin Pećanac
Povodom međunarodnog dana borbe protiv korupcije, predsjednik Socijaldemokratske unije BiH (SDUBiH) Nermin Pećanac je, u ime rukovodstva ove stranke, izdao saopćtenje za javnost u kojem konstatuje da se korupcija u BiH smatra potpuno normalnom pojavom i ponekad jedinim načinom da se dođe do radnog mjesta ili dobre medicinske usluge.
"Direktnu krivicu za takvo stanje snose nosioci vlasti u BiH koji su stvorili ambijent u kojem se korupcija smatra legitiminim načinom poboljšanja socijalnog statusa bez bojazni od krivične odgovornosti", ocjenjuje Pećanac.

Istakao je da korupciju u BiH smiju prijaviti samo oni koji nemaju više šta izgubiti, dok svi drugi koji to i učine nose glavu u torbi i nemaju nikakvu zaštitu države.

"Svaki pokušaj da se bilo šta promjeni po ovom pitanju osujećen je u stratu zbog zavisnosti pravosuđa i njihovog straha od političke odmazde i drugih ucijena", rekao je Pećanac.

Smatra da će BiH i dalje ostati među vodećim zemljama po institucionalnom kriminalu sve dok nosioci institucionalnog kriminala ne budu sankcionisani, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: