{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pećanac: Formiranje nove vlade KS do kraja godine

F
19.11.2018. u 17:36
28
23
Pećanac: Formiranje nove vlade KS do kraja godine
28
Pećanac: Formiranje nove vlade KS do kraja godine
Foto: D. S./Klix.ba
Pregovarači iz šest političkih stranaka koje nakon potvrđivanja rezultata oktobarskih općih izbora u Bosni i Hercegovini dogovaraju formiranje vlasti na nivou Kantona Sarajevo najavljuju formiranje nove kantonalne vlade do kraja ove godine.
Nakon današnjeg trećeg sastanka te šestorke, to je izjavio Nermin Pećanac koji je učestvovao uime Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Budući da je za sutrašnju sjednicu novog saziva kantonalne skupštine, predloženim dnevnim redom najavljeno razmatranje nacrta budžeta Kantona za 2019., koji je kreirao trenutni, "stari“ saziv Vlade Kantona, Pećanac najavljuje prekrajanja u tom budžetskom aktu, u njegovoj daljnjoj proceduri, jer je, kako kaže, predložen po principu "bankomata za stranke koje odlaze“.

Milan Dunović iz Demokratske fronte kaže da njegova stranka neće sutra razgovarati sa SDA jer nije prirodni partner DF-u, kao što, po njegovim riječima, nisu ni Hrvatska demokratska zajednica BiH niti Savez nezavisnih socijaldemokrata.

"Imamo dvotrećinsku većinu i ne smatramo se gubitnicima", kazao je Milan Dunović iz Demokratske fronte, komentirajući, na molbu novinara, to što se SDA poziva na vlastiti najbolji izborni rezultat.

Domaćin današnjeg susreta, održanog iza zatvorenih vrata, bila je Socijaldemokratska partija BiH, a narednog će biti Nezavisna bosanskohercegovačka lista, najavljeno je.

Šest političkih stranaka dogovaraju načine za formiranje nove vlasti na nivou Kantona Sarajevo bez Stranke demokratske akcije, pojedinačne pobjednice na proteklim izborima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: