BiH
0

PDP za dugoročno zapošljavanje

SRNA
Branislav Borenović
Branislav Borenović
Partija demokratskog progresa radiće na dugoročnom zapošljavanju radnika, tako što će vlada Republike Srpske izdvajati po 15.000 KM za svako novo radno mjesto, poručio je nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu RS za Izbornu jedinicu dva Branislav Borenović.

On je dodao da PDP ovakvom mjerom planira trajno zaposliti nekoliko desetina hiljada ljudi, a prioritet će imati borci prve kategorije.

"Svaki poslodavac dobiće 15.000 KM da zaposli jednog radnika i on ta sredstva neće vraćati sve dok taj radnik radi. Kada poslodavac otpusti radnika, a na njegovo mjesto ne zaposli drugog, on ta sredstva mora vratiti sa kamatom", pojasnio je Borenović obraćajući se danas građanima banjalučkog naselja Ada. 

Prema njegovim riječima, PDP planira da nove insvesticije oslobodi komunalnih davanja, te da obezbijedi beskamatne kredite za prve stanove mladih bračnih parova čime bi pomogli i stanogradnju i rješavanje stambenih problema građana RS.

"Zalagali bismo se i za razdvajanje sistema finansiranja starosnih penzija od posebnih prava, te za besplatnu zdravstvenu zaštitu penzionera i da se penzije svake druge godine povećavaju za 20 odsto", poručio je Borenović.

On je dodao da je PDP pripremio program koji će konkretnim mjerama doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu građana, jer je evidentno da građani u posljednjih nekoliko godina teško žive, ostaju bez posla, dok mladi traže svoju perspektivu u trećim zemljama.