Glasanje u Parlamentu
22

PDP: Trebalo je samo dva dana da SNSD prekrši zaključke

A. D.
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Iz Partije demokratskog progresa (PDP) oglasili su se saopćenjem za javnost nakon što su predstavnici SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ipak odlučivali na sjednici.
"Trebalo je samo dva dana da SNSD prekrši zaključke koje je predložio njihov lider Milorad Dodik na sastanku parlamentarnih stranaka iz RS-a kod predsjednice RS-a Željke Cvijanović i ipak učestvuje u odlučivanju u institucijama BiH. I glasanje protiv u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je učestvovanje u odlučivanju i na ovaj način su još jednom pokazali nedosljednost, da ne drže ni do riječi, ni do svog potpisa", saopćili su.

Oni dodaju da "ako uzmemo u obzir samo period od Opštih izbora 2018. godine, svih prekršenih obećanja o djelovanju u Sarajevu, po ko zna koji put se nameće pitanje o ozbiljnosti i dosljednosti ove stranke".

Delegati SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas su glasali protiv svih tačaka dnevnog reda na sjednici državnog organa zakonodavne vlasti. Na ovaj način SNSD-ovi delegati su, destruktivno, ali ipak učestovali u odlučivanju.