Pucnjava u Prnjavoru
453

PDP traži da se do kraja razjasni napad na poslanika SDS-a Miladina Stanića

M. G.
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
PDP traži da se do kraja razjasni napad vatrenim oružjem na narodnog poslanika Miladina Stanića koji se odigra jučer u Prnjavoru.
Kako su rekli, ukoliko ovaj slučaj ima, pa i male primjese političkog obračuna, sankcije moraju biti rigorozne, jer nasilje, napadi i ugrožavanje života neistomišljenika ne smiju proći bez žestoke kazne.

"Ako se u Republici Srpskoj bude tolerisano novi pokušaj fizičkih i težih napada na narodne poslanike, pitanje je šta bi moglo biti sljedeće i da li su moguće još veća posljedice po društvo u cjelini. Od policije zavisi koliko je spremna da cijelu situaciju sagleda na transparentan i profesionalan način, budući da je u njenom vrhu ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač,", kažu iz PDP-a.

Dodali su da je protiv Lukača potvrđena optužnica zbog fizičkog napada na tada poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a danas PDP-ovog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

"PDP apeluje na nadležne organe da rade slobodno, bez pritiska i političkog uplitanja, što do sada, nažalost, ponekad i nije bio slučaj, jer je SNSD koristio MUP u političkim obračunima", navode iz PDP-a.

Podsjećamo, jučer oko 17 sati u PS Prnjavor je prijavljeno da je na lokalnom putu u mjestu Кremna kod Prnjavora, Stanić Petar (1952) pucao iz pištolja na Miladina Stanića, sa kojim ima nerješene imovinske odnose.