Reagovanje
0

PDP: Špirić je jedan od najnesposobnijih ministara u VM BiH

FENA
Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da današnja izjava Nikole Špirića, potpredsjednika SNSD-a, u kojoj kaže da je opozicija juče u Beogradu "ispala smiješna i da mu je drago što nije učestvovao SDS“, predstavlja jadan pokušaj da se u javnosti uspori "nezaustavljivo propadanje“ njegovog SNSD-a i da se unese razdor među opozicione stranke.

Ova stranka u saopćenju ističe da nije smiješno okupljanje opozicije u Beogradu, na kojem se argumentovano i otvoreno govorilo o problemima u RS, prouzrokovanim "pogubnom“ politikom Špirićevog SNSD-a, "nego je smiješan Špirić koji na tipično svoj, klovnovski, način nastavlja da zabavlja narod“.

"Špirić, kao jedan od najnesposobnijih ministara u Vijeću ministara BiH i jedan od najodgovornijih ljudi za katastrofalno stanje u kojem se nalaze i Republika Srpska i BiH, posljednji je čovjek u BiH koji treba da drži lekcije bilo kome", navodi PDP.

Smatraju da narodu nije smiješno to što je Špirićev SNSD smanjio plaće budžetskim korisnicima i što predsjednik SNSD-a i Republike Srpske prijeti i psuje majku novinarima, ali jeste smiješan Špirić kada govori o velikoj zavjeri protiv Republike Srpske koju spremaju opozicija i nevladin sektor tako što štampaju nekakve značke u inozemstvu.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je prethodno da je smiješan jučerašnji istup predsjednika tri opozicione stranke iz RS-a u Beogradu.