BiH
0

PDP: SNSD naredbom motiviše na kontraprotest u Republici Srpskoj

Piše: Er. M.
Foto: PDP
Foto: PDP
Predsjednici gradskih i općinskih odbora SNSD-a dobili su naredbu iz centrale da motivišu ljude da izađu na kontraprotest, navode iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Kako ističu SNSD je, a što se vidi iz dopisa poslanog iz vrha te stranke, u pripravnosti i već sprema autobuse i druga transportna sredstva, a koji zavise od datuma protesta koji je najavila opozicija.

"Očito je da su u SNSD preplašeni. Ali, dragi stanovnici Republike Srpske, želite li vi da, umjesto vaše dobre volje i dalje budete dio naredbe iz vrha SNSD? Hoćete li ostati igračka u rukama vlasti?", pitaju iz PDP-a.

Podsjećamo, Organizacioni odbor narodnog Protesta uputio je proglas građanima entiteta Republike Srpske da dođu na velike narodne proteste zakazane za 14. maj u Banjoj Luci.

U proglasu stoji da se protest organizuje protiv katastrofalnog stanja u Republici Srpskoj u koji je građane dovela kriminalizovana vlast te da će omogućiti da se čuje glas svih koji su nezadovoljni stanjem, a to je ogromna većina građana Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će podnijeti ostavku i da se više neće baviti politikom ako opozicija na protestima okupi 40.000 ljudi, kako najavljuje.

Lider opozicionog PDP-a Branislav Borenović istakao je da ukoliko će Dodik uistinu postupiti u skladu sa najavom da će se povući ako na proteste izađe 40.000 ljudi, da je vrijeme da se počne pakovati.