Pred dvije hiljade ljudi
557

PDP predstavio izborni slogan: Republika Srpska mora da se brani

S. M.
Izborni slogan Partije demokratskog progresa "Republike Srpska mora da se brani" predstavljen je sinoć na stranačkom skupu u Banjoj Luci pred dvije hiljade ljudi.

Osim slogana sinoć su predstavljeni i kandidati PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

"Svaki dan mi ljudi govore: 'Jelena, moraš da pobijediš'. I večeras, ovdje pred vama, kažem –pobijedićemo! Ali to neće biti pobjeda bilo kojeg pojedinca, to će biti pobjeda naroda za Republiku Srpsku", rekla je potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić.

Dodala je da će se boriti protiv korupcije, za bolje obrazovanje, za penzionere i za sve one koji su obespravljeni.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović istakao je da se 2. oktobra igra historijska utakmica, koja , kako je rekao, znači: mi ili oni.

"Ovo neće biti izbori, nego referendum. I na tom referendumu prevagu ćemo odnijeti mi, i SDS i PDP i Vukanović, a prije svega narod. Jelena Trivić, osoba od integriteta i ispravne procjene, donosiće samo pobjede Republici Srpskoj. U mojoj dugoj, turbulentnoj, možda i jedinstvenoj političkoj karijeri, ostvario sam mnogo sjajnih i uvjerljivih pobjeda, ali sve te pobjede dao bih za ovu jednu, buduću, pobjedu Jelene i mene, pobjedu naroda. Siguran sam da će tako da bude, jer mi smo jedan tim", rekao je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da će Šarović i i Trivić svojom pobjedom u potpunosti poraziti "režim".

"To će biti pobjeda nad korupcijom, nepotizmom, nad svim zlom koje se nadvilo nad RS-om", rekao je Borenović.