Otvorili karte
11

PDP potvrdio: Mladen Ivanić će biti naš kandidat za predsjednika RS-a ili Predsjedništvo BiH

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Partija demokratskog progresa (PDP) danas je organizirala sjednicu Glavnog odbora na kojoj je zvanično potvrđeno da će uime te stranke i uime Saveza za promjene Mladen Ivanić biti jedan od kandidata za dvije najveće pozicije, a to je Predsjedništvo BiH ili predsjednika RS-a, u zavisnosti od želja SDS-a.

PDP je prva stranka iz RS-a koja je zvanično otvorila karte za izbore. To je danas nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a potvrdio predsjednik te stranke Branislav Borenović kazavši da će Mladen Ivanić biti njihov kandidat za Predsjedništvo BiH ili za predsjednika RS-a.

Za koju će tačno funkciju biti kandidat zavisit će od izbora vodeće stranke Saveza za promjene, SDS-a, koj aima prvo pravo izbora na koju funkciju žele kandidirati svog kandidata.

Borenović je kazao da je PDP utvrdio izbornu platformu koja se odnosi na sve sfere društva, počevši od zdravstva, obrazovanja, mladih i sl.

"Na slijedećim izborima želimo napraviti najbolji rezultat od osnivanja stranke. Ekonomsko stanje u RS-u je gore nego ikad ranije. Mi pozivamo sve političke aktere u BiH da smanje govor mržnje te da se bave onim pitanjima od kojih će građani imati koristi", kazao je Borenović.

On je dodao da PDP želi stvoriti pobjednički ambijent te da nikada ranije nisu izašli u predizbornu utrku nego sada, jer su sigurni u uspjeh.

"Svi naši potezi pokazuju koliko smo ozbiljni. Ovu državu želimo povesti naprijed", zaključio je Borenović, uz napomenu da će on biti vjerovatno nosilac liste za državni parlament.