BiH
3

PDP očekuje jedno mjesto u Domu naroda

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić uvjeren je da će ova stranka dobiti jedno od dva moguća mjesta za opoziciju iz Republike Srpske u Domu naroda parlamenta BiH i najavio da će o tome biti razgovora narednih dana.

Ivanić je ponovio da PDP i NDP imaju potpisan dogovor da PDP-u pripada mjesto u Domu naroda.

"Vjerujem da će se to i ispuniti. Uvjeren sam da će PDP imati dovoljno glasova za svoju listu. To što SDS ide sa dva kandidata, to je njihovo pravo, ali pokušat ćemo narednih dana da postignemo dogovor", rekao je Ivanić za Alternativnu televiziju.

On kaže da sa SDS-om o kandidatskim listama za Vijeće naroda Republike Srpske i Dom naroda Parlamenta BiH nije bilo nikakvih razgovora i očekuje da će oni uslijediti narednih dana.

"U dogovoru sa NDP-om imali smo stav da će Dom naroda dobiti ona od dvije partije koja ne uđe u Parlament BiH na zajedničkoj listi. Vjerujem da taj dogovor ostaje, što znači da i PDP ima kandidata i da sasvim sigurno ima visoku šansu da dobije to mjesto", rekao je Ivanić.

On je precizirao da će u naredna tri do četiri dana biti razgovora opozicije kako bi pokušati postići dogovor, a ako do njega ne dođe, onda će PDP ići sa svojim kandidatom.

Ivanić je rekao da opozicija u cjelini može imati dva mjesta u Domu naroda Parlamenta BiH, a pitanje je sada hoće li oba biti SDS-ova ili će jedno pripasti PDP-u, a jedno SDS-u.

Glavni odbor SDS-a na današnjoj sjednici formulisao je liste kandidata za Dom naroda BiH i Vijeće naroda Republike Srpske. Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da SDS očekuje da će imati dva člana u Domu naroda BiH.