BiH
61

Ivanić: Dodik iznosio netačne podatke, ali smo uspjeli onemogućiti malverzacije

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Mladen Ivanić smatra da je njegova pobjeda na općim izborima sada izvjesna i da će biti novi srpski član Predsjedništva BiH te je obećao da će, kako kaže, čuvati RS i da će ona s njim biti sigurana i stabilna.

Smatra da i glasovi iz inostranstva, koji još nisu prebrojani, ne mogu ugroziti njegovu pobjedu.

Ivanić je odbacio tvrdnje SNSD-a da su njegovoj pobjedi presudili bošnjački glasovi u RS-u navodeći i konkretne općine u kojima je njegova protivkandidatkinja Željka Cvijanović imala veću podršku Bošnjaka.

Optužio je lidera SNSD-a Milorada Dodika da je sinoć iznosio netačne podatke o dobijenim glasovima, ali da su u Savezu za promjene uspjeli da, kako navode, onemoguće pokušaje malverzacija.

"Ovo je bila nekorektna kampanja naročito sa stanovišta upotrebe javnih resursa RS-a u predizborne svrhe SNSD-a", rekao je Ivanić na pres-konferenciji u Banjoj Luci, nakon saopćavanja preliminarnih rezultata općih izbora u BiH.

Navodi da će se tim i još nekim negativnostima u izbornoj kampanji pozabaviti pravni tim.

Kada je u pitanju njegova stranka, PDP, očekuje da u parlamentu RS imaju sedam ili osam poslaničkih mandata, kao i dva mandata u parlamentu BiH.

"U RS-u nijedna od koalicija neće imati apsolutnu većinu koja omogućava formiranje vlasti", rekao je Ivanić i dodao da će, nakon objave zvaničnih rezultata, uslijediti intenzivne aktivnosti po tom pitanju.