|

PDP o Programskoj deklaraciji SDA: Pusti snovi

PDP o Programskoj deklaraciji SDA: Pusti snovi
33
S
SRNA
13.9.2019. u 13:58
101
komentara
33

dijeljenja
PDP o Programskoj deklaraciji SDA: Pusti snovi Foto: M. D./Klix.ba
Partija demokratskog progresa (PDP) smatra paradoksalnim da se SDA u svojoj deklaraciji zalaže za ljudska prava i slobode, a u isto vrijeme promoviše afirmaciju bosanskog jezika kao zajedničkog identiteta svih građana BiH.
"Oni bi trebalo da znaju da srpski narod nema problem sa svojim identitetom, da je jezik kojim govori srpski, što je oduvijek bilo i ostat će", saopšteno je iz PDP-a.

Ta stranka navodi da bi bilo mnogo konstruktivnije da SDA sa koalicionim partnerima predloži i obezbijedi puna prava Srba u Federaciji BiH, što uključuje i pravo na jezik i pismo.

"Ovakvom deklaracijom SDA će samo pogoršati ionako lošu političku situaciju u BiH, a što se tiče spornih dijelova njihove deklaracije, možemo im poručiti samo jedno - pusti snovi", naglašava se u saopštenju.

Iz PDP-a dodaju da BiH može funkcionisati samo na osnovama dejtonskog uređenja i na bazi dogovora.Kongres Stranke demokratske akcije (SDA) sutra će usvojiti Programsku deklaraciju kojom će definisati političku poziciju i politiku SDA u narednom periodu. Portal Klix.ba danas je ekskluzivno objavio ključne programske ciljeve za koje se SDA namjerava zalagati.
Prijavi grešku


Komentari (101)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...