BiH
0

PDP: Konsultacije kod Dodika su besmislene i neiskrene

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
PDP je saopštio da neće učestvovati u konsultacijama kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o imenovanju mandatara za sastav Vlade, jer smatraju da su one "besmislene i neiskrene".

U saopštenju PDP-a se navodi da je većina okupljena oko SNSD-a odbila zaključak Narodne skupštine Republike Srpske da se audio materijal u kome se govori o "kupovini" poslanika do kraja istraži i da se o svim detaljima istrage upozna javnost.

"Zbog toga ne želimo da budemo dio formalnih konsultacija i na taj način dajemo legitimitet procesu izbora Vlade Republike Srpske, koji se očigledno odvija u krajnje sumnjivim i nedemokratskim uslovima", navode iz PDP-a.

Iz ove stranke je saopšteno da "odnos Milorada Dodika i SNSD-a prema PDP-u, a posebno vrijeđanje i prijetnje predsjednika Republike Srpske narodnom poslaniku PDP-a Branislavu Borenoviću za vrijeme sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, ne ostavljaju mogućnost za razgovor o saradnji".

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od danas počinje konsultacije sa predstavnicima političkih partija povodom imenovanja mandatara za sastav Vlade Srpske.