|

PDP: Koncept preglasavanja može dovesti do tragičnih posljedica u BiH

PDP: Koncept preglasavanja može dovesti do tragičnih posljedica u BiH
0
S
SRNA
6.12.2015. u 13:55
65
komentara
0

dijeljenja
PDP: Koncept preglasavanja može dovesti do tragičnih posljedica u BiH Foto: Arhiv/Klix.ba
Partija demokratskog progresa (PDP) čvrsto stoji iza dogovora srpskih političkih stranaka kada je riječ o odluci Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o praznicma u Republici Srpskoj, odnosno na stanovištu da koncept preglasavanja ili majorizacije samo može dovesti do tragičnih posljedica.
"Što više bude takvih odluka, biće manje BiH", rekao je šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske Miroslav Brčkalo na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je potvrdio da će PDP tražiti hitno usvajanje izmjena Zakona o Ustavnom sudu BiH, sa domaćim sudijama, gdje minimalno jedan sudija iz nekog konstitutivnog naroda mora glasati za neku odluku da bi ona bila legitimna i legalna.

Zvaničnici RS-a saglasili su se da treba pripremiti zakon o Ustavnom sudu BiH iz čijeg sastava bi bili eliminisani stranci.

Ova odluka donesena je nakon što je Ustavni sud BiH 26. novembra utvrdio da član 3b Zakona o praznicima Republike Srpske nije u skladu sa Ustavom BiH. Osporeni član predviđa da je 9. januar - Dan Republike.
Prijavi grešku


Komentari (65)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...