BiH
0

PDP: Fiskalizacijom uzeto od privrede više od 100 miliona KM

FENA
Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović najavio je danas da će ta stranka podnijeti krivičnu prijavu zbog, kako tvrde, organizovane prevare s fiskalnim kasama u RS, kojom je od privrede RS-a uzeto najmanje 106 miliona KM.

Indirektna šteta je još veća, s obzirom, kako kaže, na broj odjavljenih privrednih subjekta u proteklih sedam godina.

On je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da će ta stranka u narednih nekoliko dana podnijeti krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu Banja Luka zbog te afere s fiskalnim kasama u RS.

Borenović smatra da je istraga u ovom slučaju neophodna, a proziva kao odgovorne i neke pojedince iz SNSD-a, koji su se obogatili preko preduzeća "Mikroelektronik“.

-To preduzeće, blisko SNSD-u, imalo je monopolitički položaj. Po nezvaničnim podacima firma je uvezla, sastavila i prodala dvije trećine kasa u ovom procesu, po cijeni nekoliko puta većoj od stvarne tržišne u regionu - rekao je potpredsjednik PDP-a

Borenović je postavio i pitanje zašto dosad nije zasjedao Anketni odbor Narodne skupštine za utvrđivanje činjenica o djelovanju nadležnih organa i organizacija u vezi s poplavama u maju 2014. godine.

Zbog nerada ovog odbora obratit će se predsjedniku odbora Spomenku Vasiliću i predsjedniku Narodne skupštine Igoru Radojičiću.

PDP