{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP: Dodik bi sam trebalo da podnese ostavku

F
5.3.2013. u 15:35
2
7
PDP: Dodik bi sam trebalo da podnese ostavku
2
PDP: Dodik bi sam trebalo da podnese ostavku
Mladen Ivanić
Za situaciju u kojoj se trenutno nalazi Republika Srpska, s uništenom ekonomijom i najvećom korupcijom u Evropi, predsjedniku Miloradu Dodiku, kao glavnom simbolu vlasti i ne treba poseban zakon o opozivu. Da je svjestan svoje odgovornosti, već sada bi podnio ostavku i raspisao nove izbore, tvrdi Partija demokratskog progresa (PDP).
Stoga, smatraju da, izjava izvršnog sekretara Rajka Vasića u kojoj saopćava da je "opoziv predsjednika Dodika opoziv Republike Srpske“, još jednom potvrđuje da režim predvođen SNSD-om Republiku Srpsku posmatra kao banana-državu, u kojoj postoji samo jedna partija - SNSD i jedan veliki vođa - predsjednik Dodik.

"Također, Vasić ovakvom ocjenom potvrđuje da SNSD Republiku Srpsku i njene institucije doživljava kao privatno vlasništvo", navodi PDP.

Iz ove stranke naglašavaju da čak i Sjedinjene Američke Države, gdje je predsjednik institucija s ogromnim ovlaštenjima za jedno demokratsko društvo, imaju zakonsku mogućnost tzv. "impičmenta“, odnosno opoziva predsjednika, pa to niko ne doživljava kao napad na nacionalne interese SAD-a.

"Ovdje se, zapravo, radi o neuspjelom Vasićevom pokušaju da još jednom ubijedi narod da samo SNSD voli i misli dobro Republici Srpskoj, a da su svi ostali izdajnici i strani plaćenici. Međutim, narod je sve više nezaposlen i siromašan, a korupcija i nepotizam sve više izjedaju naše društvo i sve je to posljedica SNSD-ove vlasti u posljednjih sedam godina", navodi PDP u saopćenju.

Zbog toga, smatraju da SNSD "dramatično brzo gubi podršku naroda i sve bliže je trenutak kada će koalicija SNSD-DNS-SP biti sklonjena sa scene kao najveći krivac za katastrofalno stanje u društvu, koje su proizveli“.

Na internet stranici SNSD-a prethodno je objavljena izjava Rajka Vasića u kojoj navodi da je ideja o zakonu kojim će se omogućiti opoziv predsjednika Republike, uperena direktno protiv Republike Srpske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: