BiH
0

PDP: Da je Ivanić "dovoljno uradio", Dodik bi bio tamo gdje je Mišković

FENA
Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da je očigledno je da je u vladajućim strukturama korupcija toliko prisutna i da se svako plaši svakoga, te da ni Milorad Dodik, ni SNSD-e ne mogu i ne smiju započeti borbu protiv korupcije sličnu onoj koja je počela u Srbiji.

Ova stranka u saopćenju ističe da je saglasna s dijelom nedavne izjave Milorada Dodika, u kojem optužuje Mladena Ivanića da nije, dok je bio na vlasti, dovoljno uradio na borbi protiv korupcije, „jer da jeste danas bi Dodik bio tamo gdje se trenutno nalazi njegov veliki prijatelj i poslovni saradnik Miroslav Mišković“.

Povodom najnovijih Dodikovih optužbi na račun Mladena Ivanića i PDP-a, Partija demokratskog progresa podsjeća javnost da SNSD-e, od marta 2006. godine, u potpunosti kontroliše sve poluge vlasti u Republici Srpskoj i zato je pozivanje na vrijeme kad je neko drugi vršio vlast izbjegavanje odgovornosti i priznanje vlastite nesposobnosti.

"S druge strane, Dodik je još prije osam mjeseci i sam priznao da postoje korumpirani i nesposobni kadrovi u SNSD-u i da će se sa njima uskoro obračunati, posebno u oblasti zdravstva, šuma, te u Geodetskoj upravi, ali nijedan krupan slučaj korupcije nije riješen", zaključuje PDP.

Prije par dana entitetski predsjednik je u izjavi za medije u RS ustvrdio da je predsjednik PDP-a Mladen Ivanić imao sjajnu priliku da pokaže koliko je opredijeljen za borbu protiv kriminala i korupcije, ali da nije uradio ništa.