{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PDP će biti uzdržan u vezi s Kukićem

S
21.6.2011. u 19:13
0
4
PDP će biti uzdržan u vezi s Kukićem
0
PDP će biti uzdržan u vezi s Kukićem
Branko Dokić
Partija demokratskog progresa (PDP) će biti uzdržana prilikom glasanja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o potvrđivanju Slave Kukića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, izjavio je funkcioner PDP-a Branko Dokić.
Nakon razgovora sa Kukićem, Dokić je novinarima u Banjoj Luci rekao da ovakav stav proizilazi iz opredjeljenja PDP-a da u ovom periodu djeluje kao opozicija.

Dokić kaže da za PDP Kukić predstavlja ličnost sa punim kredibilitetom za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, jer je Hrvat, jedan od najangažovanijih intelektualaca u BiH i može biti "ličnost od pomirenja" u ovim vremenima.

Kukić je rekao da će ekspoze u Predstavničkom domu BiH bazirati na tri glavne tačke - ekonomija, vraćanje autoriteta državnim institucijama unutar Ustava, te promjena političke komunikacije.

On je najavio da će iznijeti program u Predstavničkom domu BiH uprkos tome što nema podršku u određenim političkim partijama, dodajući da su moguće promjene u stavovima i kod onih koji ga ne podržavaju.

Kukić kaže da, prema sadašnjim informacijama, neće razgovarati sa predstavnicima HDZ BiH i HDZ 1990, jer ove dvije stranke imaju "zacementirane stavove da su jedini legitimni predstavnici Hrvata".

Sastankom sa predstavnicima DNZ-a kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavo Kukić je u subotu počeo konsultacije sa političkim strankama u BiH kako bi obezbijedio većinu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Predstavnici SNSD-a i dva HDZ-a ranije su najavili da se neće susresti sa Kukićem. Generalni sekretar SDS-a Dragan Ćuzulan potvrdio je da danas sasvim izvjesno neće biti sastanka predstavnika SDS-a sa Kukićem u Banjoj Luci.

"Dogovorili smo za sutra sastanak sa Kukićem u Parlamentu BiH u Sarajevu u okviru kluba poslanika SDS-a i razgovore će u odsustvu lidera stranke Mladena Bosića voditi Predrag Kovač i Ognjen Tadić", najavio je Ćuzulan.

On je rekao da neće prejudicirati stav SDS-a dok se ne čuje program mandatara, ali je podsjetio na stav Glavnog odbora stranke da nema podrške za kandidata koji je predložen preglasavanjem u Predsjedništvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: