|

Pauza od sat vremena nakon samo osam minuta rada u Parlamentu FBiH

Pauza od sat vremena nakon samo osam minuta rada u Parlamentu FBiH
1.256
Er. M.
29.10.2019. u 10:30
68
komentara
1,2k

dijeljenja
1/13 Foto: T. S./Klix.ba
2/13 Foto: T. S./Klix.ba
3/13 Foto: T. S./Klix.ba
4/13 Foto: T. S./Klix.ba
5/13 Foto: T. S./Klix.ba
6/13 Foto: T. S./Klix.ba
7/13 Foto: T. S./Klix.ba
8/13 Foto: T. S./Klix.ba
9/13 Foto: T. S./Klix.ba
10/13 Foto: T. S./Klix.ba
11/13 Foto: T. S./Klix.ba
12/13 Foto: T. S./Klix.ba
13/13 Foto: T. S./Klix.ba
Samo osam minuta nakon početka sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH federalni zakonodavci napravili su pauzu od sat vremena.
Početak sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine kasnio je nekoliko minuta, a federalni parlamentarci su samo osam minuta nakon sjedanja u zastupničke fotelje odlučili napraviti pauzu i to u trajanju od sat vremena.

Pauzu je zatražio šef Kluba zastupnika SDA Osman Ćatić i ona vjerovatno ima veze s tačkama dnevnog reda. Naime, šesta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja je trebala biti održana 9. oktobra 2019. godine, prolongirana je za danas zbog neslaganja koalicionih partnera u vezi s tačkama dnevnog reda.

Riječ je o sjednici na čijem dnevnom redu se nalazi iznimno važni zakoni poput Prijedloga zakona o doprinosima i Prijedloga zakona o porezu na dohodak.

Pred jednosatnu pauzu Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine verificirao je mandat novoj zastupnici u federalnom organu zakonodavne vlasti Elmi Đogić.

Krajem septembra 2019. godine javnost u BiH informisana je o tome da je zastupnik Laburističke stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirvet Beganović poginuo u nesreći na porodičnom imanju.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine nakon toga je pristupila procesu dodjele mandata novom zastupniku u Zastupničkom dom Parlamenta FBiH s obzirom na to da je Beganoviću mandat prestao danom smrti.

Mandat zastupnika dobila je Elma Đogić, odnosno sljedeća kandidatkinja s liste Laburističke stranke.
Prijavi grešku


Komentari (68)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...