Aktuelna situacija
119

Patrijarh Irinej poručio: Srbi neka budu jedinstveni, ali u dobrom smislu

D. Be.
Foto: Kurir
Foto: Kurir
Patrijarh srpski Irinej nakon današnjeg sastanka političkih predstavnika Srba iz regiona sa Aleksandrom Vučićem kazao je da Srbi moraju biti jedinstveni u dobru, a ne u zlu.
Na sastanku koji je sazvao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavnici srpskog naroda iz BiH, Crne Gore i Hrvatske podnijeli su izvještaje o trenutnoj situaciji u tim zemljama.

Patrijarh Irinej je mišljenja da su Srbi već odavno u problemima i u velikim iskušenjima.

"Ali uz pomoć Božiju i našom pameću ih rješavamo, tražimo puteve i načine da kažemo ko smo mi, čiji smo nasljednici i da smo vjerni nasljednici naših predaka", kazao je.

On je dodao da su učesnici sastanka konstatovali da Srbi moraju biti jedinstveni.

"Nismo veliki narod i nužno je da ostanemo u ovim prilikama svjetske politike. Ali ne u hrđavom smislu, već jedinstveni u dobru. To nas je spašavalo i omogućavalo da izađemo iz velikih kriza. To će nam pomoći i danas, kada na nas komšije i drugi moćnici svijeta gledaju s posebnim pogledom i pretpostavkom o nama. Naše je da se pokažemo kakvi smo i da budimo kakvi su bili naši preci u sličnim prilikama. Samo uz jedinstvo, pamet i um se možemo oduprijeti iskušenjima i da sačuvati naš narod i da ostati na svojim ognjištima", rekao je.