{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Patrick Moon nasljednik ambasadora SAD-a u BiH Charlesa Englisha

F
21.5.2010. u 18:11
0
6
Patrick Moon nasljednik ambasadora SAD-a u BiH Charlesa Englisha
0
Patrick Moon nasljednik ambasadora SAD-a u BiH Charlesa Englisha
Patrick Moon
Američki ambasador u BiH Charles English potvrdio je danas da je početkom ove sedmice američki predsjednik imenovao njegovog nasljednika, diplomatu Patricka Moona.
Kako je ambasador English kazao novinarima u Sarajevu, riječ je o veoma sposobnom profesionalnom diplomati, koji je trenutno odgovoran za Afganistan, Pakistan i još neka pitanja u State Departmentu.

Prije ovoga, Moon je bio zamjenik šefa misije u Zagrebu, tako da pored velikog iskustva u radu na nekim od najtežih pitanja vanjske politike i nacionalne sigurnosti posjeduje i značajno iskustvo iz ovog regiona.

English pojašnjava da će novi američki ambasador u našu zemlju vjerovatno stići u septembru ako prethodno američki Senat potvrdi njegovo imenovanje.

Također, ambasador English je saopćio da se vraća u SAD na nekoliko sedmica iz ličnih i porodičnih razloga. Vraća se krajem juna i očekuje da će u BiH ostati cijelo ljeto.

- Želim da znate da još nisam završio svoj posao ovdje - poručio je američki ambasador u BiH.

Kazao je da će na konferenciji zapadni Balkan - EU, koja će biti održana 2. juna u Sarajevu, SAD predstavljati zamjenik američkog državnog sekretara James Steinberg, kojem će to biti peta posjeta u proteklih sedam mjeseci.

- Steinbergova posjeta će još jednom pokazati koliko smo opredijeljeni da jačamo naše veze s BiH i svim zemljama zapadnog Balkana te da pomognemo jačanje vaših veza s EU - naglasio je ambasador SAD-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: