Kod Kaknja
1.1k

Pas tragač Šmeki našao trag El-Emina Hadžića u jednoj od vikendica na Ponijerima

Piše: M. N.
Pripadnici Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo izašli su jutros na Ponijere s potražnim psom Šmekijem kako bi nastavili potragu za nestalim 22-godišnjim El-Eminom Hadžićem čiji je nestanak prijavljen u četvrtak.

Kako je saopćeno iz GSS-a, Šmeki je u jednoj od vikendica našao Hadžićev trag, a identitet je potvrdio na pet uzoraka. Pretpostavlja se da je Hadžić prespavao u navedenom objektu.

"Timovi GSS-a su na terenu, a potražni pas sa svojim vodičem nastavlja potragu te će pokušati utvrditi putanju kretanja i nastojati policiji olakšati pronalazak nestale osobe", saopćeno je iz GSS-a.

Teren već danima pretražuju pripadnici GSS-a FBiH, Federalne uprave civilne zaštite, policija, kao i mnogobrojni volonteri. Zbog velikih količina snijega posljednja dva dana je nemoguće pretraživati teren detaljno.

Svi se nadaju da je Hadžić živ i da će ga uskoro pronaći. Nestao je u četvrtak kada je izašao iz vikendice samo u čarapama.

Pripadnici GSS-a i FUCZ su u stalnom kontaktu s Hadžićevom porodicom i prijateljima, a apelovali su na sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju da im se obrate i na taj način pomognu da ovaj mladić bude pronađen.