{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Parlamentarnom vojnom povjereniku uručeno najviše priznanje Oružanih snaga BiH

F
FENA
21.5.2015. u 13:50
1
7
Parlamentarnom vojnom povjereniku uručeno najviše priznanje Oružanih snaga BiH
1
Parlamentarnom vojnom povjereniku uručeno najviše priznanje Oružanih snaga BiH
Foto: FENA
Parlamentarnom vojnom povjereniku Bosne i Hercegovine Bošku Šiljegoviću uručena je Plaketa, najviše priznanje Oružanih snaga BiH (OSBiH), za zaštitu ljudskih prava profesionalnih vojnih lica i saradnju s Oružanim snagama i Operativnom komandom OSBiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.
Šiljegoviću je tokom njegove posjete Operativnoj komandi priznanje uručio komandant, generalmajor Dragan Vuković. Šiljegović je također posjetio brigadu taktičke podrške u sastavu Operativne komande.

U razgovoru s generalmajorom Vukovićem i njegovim zamjenicima, brigadnim generalom Ivicom Jerkićem i brigadirom Mirsadom Ahmićem, informisan je o stanju u Operativnoj komandi i jedinicama u njenom sastavu u svijetlu zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda pripadnika OSBiH.

Šiljegović se osvrnuo na najbitnija iskustva u dosadašnjem radu Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika, naglasivši da svi pripadnici OSBiH u svakom trenutku mogu da se obrate za pitanja iz domena kršenja ljudskih prava i u vezi s drugim problemima u nadležnosti te institucije.

U sjedištu brigade taktičke podrške, Šiljegović je izrazio podršku novom komandantu ove jedinice, brigadiru Amiru Čorbi, kao i svim pripadnicima brigade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: