{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlamentarni sastanak o Zapadnom Balkanu u Briselu 26. i 27. maja

F
23.5.2008. u 19:26
0
0
Parlamentarni sastanak o Zapadnom Balkanu u Briselu 26. i 27. maja
0
Parlamentarni sastanak o Zapadnom Balkanu u Briselu 26. i 27. maja
Postizanje evropske perspektive za jugoistočnu Evropu osnovna je tema zajedničkog parlamentarnog sastanka o zapadnom Balkanu, koji se održava u Briselu 26. i 27. maja 2008. godine.
Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na tom značajnom skupu predstavljat će Niko Lozančić, predsjedavajući Predstavničkog doma, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Strategija Evropske komisije za zapadni Balkan i regionalna saradnja u jugoistočnoj Evropi teme su koje će učesnici konferencije razmatrati prvog dana, za kada su najavljena i izlaganja Hansa Gerta Potteringa, predsjednika Evropskog parlamenta i Ollija Rehna, komesara za proširenje EU.

U okviru prezentacija od strane parlamenata zemalja zapadnog Balkana skupu će se obratiti i Niko Lozančić, predsjedavajući Predstavničkog doma.

Učesnici konferencije svoj rad će nastaviti u radnim grupama koje će se fokusirati na ulogu parlamenata u integraciji zapadnog Balkana u EU, ekonomski razvoj i evropske perspektive za jugoistočnu Evropu, te oblast sigurnosti i pravosuđa, odnosno imigracione i vizne politike.

Za utorak, 27. maja, najavljena je rasprava o izvještajima radnih grupa, te opća debata uz učešće predstavnika slovenskog predsjedavanja i Evropske komisije.

Uz predsjedavajućeg Lozančića, drugog dana skupa, u ime PSBIH prisustvovat će i Mladen Ivanić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda.

Tokom boravka u Briselu najavljeni su i bilateralni susreti rukovodstva Parlamentarne skupštine BIH sa Francom Cukjatijem, predsjednikom Državnog zbora R Slovenije, te drugim visokim zvaničnicima susjednih zemalja i Evropske unije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: