{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Parlamentarna skupština BiH: Danas hitne sjednice oba doma

F
FENA
23.2.2015. u 08:24
0
2
Parlamentarna skupština BiH: Danas hitne sjednice oba doma
0
Parlamentarna skupština BiH: Danas hitne sjednice oba doma
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) poslanici bi se danas trebali izjasniti o Prijedlogu odluke o potvrđivanju i usvajanju izjave Predsjedništva BiH.
Predsjedništvo BiH usvojilo je i potpisalo 29. januara Izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama BiH na putu ka Evropskoj uniji (EU), na inicijativu Velike Britanije i Njemačke, što je kasnije postala inicijativa EU.

Izjavu su kasnije potpisali i predsjednici 14 političkih partija u BiH, a danas bi se o njoj trebali izjasniti poslanici državnog parlamenta.

Sjednicu je zakazao predsjedavajući Doma Šefik Džaferović (Stranka demokratske akcije - SDA) koji je ranije kazao da će nakon ove sjednice biti održana i zajednička sjednica oba doma PSBiH na kojoj se očekuje obraćanje visoke predstavnice Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku i potpredsjednice Evropske komisije Federice Mogherini.

Džaferović je izrazio uvjerenje da će odluka, kojom se potvrđuje Izjava Predsjedništva BiH o novom pristupu EU prema BiH, biti usvojena u oba doma PSBiH budući da danas zasjeda i Dom naroda.

Na dnevnom redu hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH su i odluke Predsjedništva BiH o učešću pješadijske jedinice i grupe oficira Oružanih snaga BiH u operaciji Odlučna podrška u Islamskoj Republici Afganistan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: