BiH
0

Parlamentarna komisija usvojila zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima

FENA
Na današnjoj 17. sjednici Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu usvojeno je Zbirno mišljenje o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH za 2011.godinu s prijedlogom zaključaka i prilozima koji čine jedinstvenu cjelinu, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine.

Zbirno mišljenje Komisije ima četri priloga: mišljenje o izvještajima finansijskog poslovanja institucija s revizorskim pozitivnim i pozitivnim mišljenjem s isticanjem predmeta, devet pojedinačnih mišljenja o izvještajima s negativnim, mišljenjem s rezervom i mišljenjem s rezervom uz isticanje predmeta, kao i preglede najčešće identificiranih nalaza pri reviziji i ponavljanja nalaza revizije određenih budžetskih korisnika za period od 2009. do 2011. godine.

Usvojeni su izvještaji o izvršenoj reviziji učinka o temi "Višegodišnja kapitalna ulaganja institucija BiH“, “Upravljanje voznim parkom u institucijama BiH“, kao i Devetomjesečni finansijski izvještaj Ureda za reviziju institucija BiH na dan 30.9.2012., koji je sačinio Ured za reviziju institucija BiH.