{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlamentarna delegacija BiH u Ugandi

F
1.4.2012. u 20:59
0
17
Parlamentarna delegacija BiH u Ugandi
0
Parlamentarna delegacija BiH u Ugandi
Foto: Sarajevo-x.com
Članovi delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Interparlamentarnoj uniji (IPU) Mato Franjičević, Drago Kalabić i Nermina Ćemalović učestvovat će na 126. zasjedanju ove međunarodne asocijacije parlamentaraca od 31. marta do 5. aprila u Kampali, Uganda.
Kako je najavljeno, glavna tema o kojoj će se raspravljati na Prvom stalnom odboru za mir i međunarodnu saradnju bit će "Promocija i praksa dobrog upravljanja kao sredstva unapređenja mira i sigurnosti: naučene lekcije iz nedavnih događanja u bliskoistočnim i sjevernoafričkim zemljama".

Tema sastanka Drugog stalnog odbora za održivi razvoj, finansije i trgovinu bit će "Preraspodjela moći, a ne samo bogatstva: vlasništvo u vezi s pitanjima međunarodne politike", dok će tema Trećeg stalnog odbora za demokratiju i ljudska prava biti "Pristup zdravlju kao temeljnom pravu: uloga parlamenta u rješavanju ključnih izazova u osiguravanju zdravlja žena i djece".

Također, planirano je da se tokom šestodnevnog zasjedanja održe i okrugli stolovi na kojima će se razgovarati o ulozi paralmenata u borbi protiv pothranjenosti djece, smanjenju rizika od katastrofa - održivi razvoj, parlamentarnom nadzoru nad državnim inostranim kreditima i srodnim pitanjima, kao i izradi zakonskih odredaba u borbi protiv AIDS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: