BiH
0

Delegacija PSBiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine VE

FENA
Vijeće Europe
Vijeće Europe
Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Milica Marković, Saša Magazinović, Borjana Krišto, Ismeta Dervoz i Krunoslav Vrdoljak učestvovat će na redovnom januarskom zasjedanju PSVE u Strasbourgu od 23. do 27. januara.

Drugog dana zasjedanja, 24. januara, bit će obavljena rasprava i usvojen Nacrt rezolucije na temu "Funkcioniranje demokratskih institucija u Bosni i Hercegovini“, za koju su izvjestioci članovi Komiteta za poštivanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope, Jean Claude Mignon iz Francuske i Karin S. Woldseth iz Norveške.

Tokom zasjedanja će biti izvršen izbor predsjednika, potpredsjednika, članova komiteta Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, kao i izbor komesara za ljudska prava VE.

Predviđeno je da se učesnicima, između ostalih, obrati premijer Velike Britanije David Cameron, generalni sekretar Lige arapskih država Nabil el-Arabi, generalna direktorica UNESCO-a Irina Bokova, komesar za ljudska prava Vijeća Evrope Thomas Hammarberger i drugi, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.