{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlamentarci razgovaraju o prioritetima za "evropsku godinu"

F
FENA
19.3.2012. u 07:57
0
2
Parlamentarci razgovaraju o prioritetima za "evropsku godinu"
0
Parlamentarci razgovaraju o prioritetima za "evropsku godinu"
Poslanici u Parlamentarnoj skupštini BiH te skupštinama entiteta i Brčko Distrikta BiH sastat će se u ponedjeljak u prostorijama Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika EU (EUSR) u Sarajevu kako bi razgovarali o ponovnom zamahu u naporima Bosne i Hercegovine na putu evropskih integracija.
Ovaj sastanak je prvi u nizu događaja koje organizira Evropska unija u sklopu inicijative "Parlament za Evropu", koja okuplja poslanike iz Bosne i Hercegovine i zvaničnike i poslanike iz zemalja članica EU-a da razmotre načine za unapređenje procesa pristupanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji.

Rasprava će biti fokusirana na prioritete koji trebaju biti izvršeni kako bi se osiguralo puno stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te kredibilna aplikacija Bosne i Hercegovine za članstvo u Evropskoj uniji.

Uvodni govor održat će šef Delegacije EU-a i specijalni predstavnik EU-a u BiH ambasador Peter Sorensen, obratit će se i šefica Odjela za Bosnu i Hercegovinu u Direkciji za proširenje EU-a Evropske komisije Paola Pampaloni, najavljeno je iz Delegacije EU/EUSR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: