{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Parlamentarci danas o prijedlozima zakona o azilu i o strancima

7.10.2015. u 09:30
0
2
Parlamentarci danas o prijedlozima zakona o azilu i o strancima
0
Parlamentarci danas o prijedlozima zakona o azilu i o strancima
Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas će biti održana 18. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu nalaze se Prijedlog zakona o azilu, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača u BiH i Prijedlog zakona o strancima.
Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH izjasniti će se i o Izvještaju komisije Kolegija Zastupničkog doma o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, kao i o Zahtjevu Ustavnopravne komisije za razmatranje Prijedloga izmjena Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH po hitnom postupku.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog izmjena Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Prijedlog kodeksa ponašanja zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Pred zastupnicima će danas biti i Informacija Bosne i Hercegovine za UN-ov Odbor za otklanjanje diskriminacije žena (UN CEDAW).

Također, na sjednici će se raspravljati o davanju saglasnosti za ratificiranje Konvencije između Bosne i Hercegovine i Republike Poljske za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja i sprečavanje utaje poreza na dohodak i kapital, davanju saglasnosti za ratificiranje Protokola o upravljanju nanosom uz Okvirni sporazum o slivu rijeke Save i davanju saglasnosti za ratificiranje Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Moldavije o putovanju državljana bez viza.

Na dnevnom redu naći se i davanje saglasnosti za ratificiranje Ugovora između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o pravima i obavezama korištenja voda iz javnih sistema za vodosnabdijevanje presječenih državnom granicom.

Kompletan dnevni red pogledajte ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: