BiH
0

Parlamentarci danas o prijedlozima zakona o azilu i o strancima

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas će biti održana 18. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu nalaze se Prijedlog zakona o azilu, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača u BiH i Prijedlog zakona o strancima.

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH izjasniti će se i o Izvještaju komisije Kolegija Zastupničkog doma o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, kao i o Zahtjevu Ustavnopravne komisije za razmatranje Prijedloga izmjena Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH po hitnom postupku.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog izmjena Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Prijedlog kodeksa ponašanja zastupnika i delegata u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Pred zastupnicima će danas biti i Informacija Bosne i Hercegovine za UN-ov Odbor za otklanjanje diskriminacije žena (UN CEDAW).

Također, na sjednici će se raspravljati o davanju saglasnosti za ratificiranje Konvencije između Bosne i Hercegovine i Republike Poljske za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja i sprečavanje utaje poreza na dohodak i kapital, davanju saglasnosti za ratificiranje Protokola o upravljanju nanosom uz Okvirni sporazum o slivu rijeke Save i davanju saglasnosti za ratificiranje Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Moldavije o putovanju državljana bez viza.

Na dnevnom redu naći se i davanje saglasnosti za ratificiranje Ugovora između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o pravima i obavezama korištenja voda iz javnih sistema za vodosnabdijevanje presječenih državnom granicom.

Kompletan dnevni red pogledajte ovdje.