Jeftinije za 0,50 KM
313

Parlamentarci bi sutra trebali konačno donijeti odluku o smanjenju akciza na gorivo

FENA/Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sazvana je za sutra u Sarajevu, a najvažnija tačka dnevnog reda su izmjene Zakona o akcizama u BiH.

Ovaj zakon se na Domu naroda našao drugi put, u drugom čitanju, nakon što ga je usvojio i Predstavnički dom, a usaglašen je i sa komisijom. Stoga to znači da bi sutrašnje usvajanje bilo posljednji korak za pojeftinjenje goriva u BiH za otprilike oko 50 pfeninga.

U najavljenom dnevnom redu su prijedlozi za izmjene zakonodavstva o radu u institucijama BiH, platama i naknadama.

Među brojnim drugim predloženim tačkama dnevnog reda su revizorski izvještaji, odnosno nalazi i preporuke Ureda za reviziju, bilo da se odnose na finansijsko poslovanje institucija BiH u pretprošloj ili aktivnostima Ureda u 2021. godini, na probleme i nedostatke u sistemu javnih nabavki te na osnovne pretpostavke za inspekcijski nadzor u institucijama BiH.

Među najavljenim temama sutrašnje sjednice su izvještaj o prošlogodišnjem radu Komisije za odlučivanje o sukobu interesa te izvještaj o primjeni zakona iz nadležnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Informacije o prošlogodišnjem radu državnog tužilaštva i o javnoj zaduženosti Bosne i Hercegovine neke su od predloženih tema.

Prema službenoj najavi, ova 25. sjednica u aktuelnom mandatu Doma treba da počne u 12 sati.