Bratunac
0

Parastos za 3.267 stradalih srpskih civila i vojnika

FENA/SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U organizaciji Pododbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske danas je odan pomen i služen parastos za 3.267 poginulih srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja i Birča u posljednjem ratu u BiH.

Članovi porodica, saborci i ostali građani posjetili su srpska stratišta u Biljači, Sasama i groblje na Zalazju, gdje su prislužili svijeće i položili cvijeće kod spomen-obilježja poginulih na Petrovdan 1992. godine.

U Vojničkom groblju u Bratuncu održan je centralni dio programa i prislužene svijeće za pokoj duša nastradalih, kao i služenje parastosa kod centralnog spomen-krsta.

Nakon parastosa, delegacije su položile cvijeće kod spomen-krsta.

Cvijeće su položile delegacije Vlade Republike Srpske koju je predvodio premijer Aleksandar Džombić, zatim predstavnici Narodne skupštine Srpske, srpskih članova zajedničkih organa BiH, izaslanik predsjednika Srpske Milorada Dodika, kao i Srbije, delegacija OHR-a, EUPM-a, Boračke i Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srpske, te brojne stranačke, opštinske i delegacije nevladinih organizacija.

Za ove, kao i za mnoge druge zločine počinjene nad Srbima iz Srebrenice i Bratunca još niko nije odgovarao.