BiH
0

Parada sporta i festival turizma u Doboju

SRNA
Doboj
Doboj
U Doboju se večeras, dan uoči otvaranja 44. međunarodnog rukometnog tv turnira "Doboj 2012", održava sportsko-promotivna i kulturno-zabavna manifestacija "Parada sporta i festival turizma".

Petković je rekao da parada startuje sa platoa kod raskrsnice ulica Nemanjine i Jug Bogdana, prolazi ulicama Stefana Prvovenčanog i Svetog Save sve do platoa kod Parka "Heroja" u centru grada, gdje će se, tokom održavanja muzičko-zabavnog programa, predstaviti učesnici parade i dobojske turističke organizacije.

Svečano otvaranje 44. Međunarodnog rukometnog tv turnira šampiona "Doboj 2012", kojem će prisustvovati i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, treba da bude sutra, u 17 sati, na Stadionu sportskih igara u Doboju.

Nakon otvaranja, u 17.30 časova, počet će takmičarski dio turnira - utakmica domaće "Sloge" i španskog "Ademar Leona". Na turniru učestvuje osam ekipa koje su podijeljene u dvije takmičarske grupe - A i B. Prva četiri dana igraće se po bod sistemu, a petog dana, 25. avgusta, bit će igrani finalni susreti.

Titulu osvojenu prošle godine brani "Barcelona" iz Španije, a sa njom u grupi A igrat će "Čehovski medvedi" iz Rusije, "Dinamo" iz Bjelorusije i "Vardar" iz Makedonije. U grupi B su "Ademar Leon", "Cimos" iz Slovenije, "Pik Szeged" iz Mađarske i domaća "Sloga".

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine. Nije održavan za vrijeme ratnih dešavanja od 1992. do 1996. godine, da bi 2009. godine bio održan 41. turnir. Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.