sport
0

Počeo sedmi međunarodni taekwondo turnir u Doboju

SRNA
Doboj
Doboj
Na Sedmom pojedinačnom taekwondo prvenstvu jugoistočne Evrope "Doboj open 2012", koje je danas otvoreno u ovom gradu, učestvuje 25 klubova iz sedam zemalja sa 215 takmičara.

Otvarajući jednodnevno takmičenje, vršilac dužnosti gradonačelnika Doboja Obren Petrović rekao je da je ovaj grad prepoznatljiv po tradicionalnom održavanju sedam međunarodnih sportskih takmičenja.

"Višegodišnje održavanje ovog međunarodnog takmičenja ukazuje da naši sportski radnici stručno rade, a klubovi, uz pomoć grada Doboja, postižu veoma dobre rezultate. Primjer je Taekwondo klub 'Doboj', čije članove krase, ne samo pehari i medalje, već upornost, samokontrola i nesalomiv duh", rekao je Petrović.

Predsjednik Taekwondo kluba "Doboj" Dalibor Kovačević uručio je vršiocu dužnosti gradonačelnika Doboja zahvalnicu za pomoć ovom klubu i održavanju takmičenja. Zahvalnicu je dobio i Srđan Todorović, za organizaciju takmičenja.

Učesnici Sedmog pojedinačnog taekwondo prvenstvo jugoistočne Evrope "Doboj open 2012" su klubovi iz BiH, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Austrije i Mađarske.

Generalni pokrovitelj turnira "Doboj open 2012" je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske i grad Doboj, a organizator i domaćin je Taekwondo klub "Doboj".