BiH
0

Papa pozvao na djelovanje protiv gladi u svijetu

FENA
Papa Benedikt XVI. uputio je u nedjelju sa svoga prozora na Trgu svetog Petra tokom molitve Kraljice Nebeske globalni poziv na akciju za suzbijanje gladi u svijetu.

U povodu inicijative Svjetskog prehrambenog programa Ujedinjenih naroda (PAM) "Svijet u maršu protiv gladi", Papa je kazao kako se nada da će se uz pomoć svih "prevladati muka gladi koja još pogađa čovječanstvo dovodeći u opasnost život milijuna osoba".

"Potrebna je konkretna i hitna akcija koja bi zajamčila svima, posebno djeci, oslobođenje od gladi", rekao je Benedikt XVI. i naglasio kako pri tome posebno misli na stanje u Darfuru, u Sudanu, gdje nedostaju najosnovniji uvjeti za preživljavanje stanovništva.

Papa je kazao kako je u molitvi blizak manifestaciji koju je organizirao PAM u Rimu i oko 100 zemalja.

Papa je podsjetio da se 25. maja obilježava 40. svjetski dan društvenog komuniciranja koji je uveden prema zahtjevu Drugog vatikanskog koncila. Ovogodišnja tema Svjetskog dana komuniciranja je "Mediji: mreža komunikacija, zajedništva i suradnje", a Crkva, kako je rekao Papa, gleda s pažnjom na medije, jer predstavljaju važno sredstvo za širenje evanđelja i stvaranje solidarnosti među narodima privlačenjem pažnje na velike probleme.

Papa je podsjetio da se priprema na put u Poljsku od 25. do 28. maja.