|

Papa Franjo primio u privatnu audijenciju kardinala Puljića

Papa Franjo primio u privatnu audijenciju kardinala Puljića
0
F
FENA
16.1.2014. u 16:09
4
komentara
0

dijeljenja
Papa Franjo primio u privatnu audijenciju kardinala Puljića Foto: Arhiv
Papa Franjo primio je danas u privatnu audijenciju nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića u pratnji njegovog bivšeg osobnog tajnika vlč. Josipa Kneževića, koji se trenutno nalazi na postdiplomskom studiju u Rimu.
U srdačnom razgovoru, koji je trajao više od pola sata, Sveti otac se prisjetio dosadašnjih susreta s kardinalom Puljićem, a prisjetio se i njegovog imenovanja prije 20-ak godina kao tada najmlađeg kardinala u Kardinalskom zboru. Sveti otac je spontano razgovarao s kardinalom Puljićem o situaciji u ratom napaćenoj Bosni i Hercegovini s posebnim naglaskom na stanje Katoličke crkve.

Nakon prikazivanja trenutnog političkog, društvenog i religijsko-duhovnog stanja te posebno situacije Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini, kardinal Puljić je upoznao Svetog oca s inicijativom za održavanje Sinode Vrhbosanske nadbiskupije. Papa Franjo posebno je podržao inicijativu održavanja Sinode Vrhbosanske nadbiskupije koja je, u pastoralnom vidu, ohrabrenje u vjeri i nadi svećenika, redovnika i redovnica kao i cijelog puka Božjeg koji živi i djeluje na području ove dijeceze.

Tokom susreta bilo je riječi i o povijesnoj činjenici da se tekuće 2014. godine navršava 100 godina od početka Prvog svjetskog rata koji je na neki način započeo u Sarajevu i koji je uvelike utjecao na mir i stabilnost cijele regije pa tako i sadašnje države Bosne i Hercegovine.

Naglasili su potrebu da se tom prigodom uputi snažna poruka za mir i poziv na molitvu za mir jer je prošlo stoljeće bilo uistinu krvavo stoljeće u Evropi i svijetu, a na poseban način u Bosni i Hercegovini. Sveti otac je naglasio da se mora nešto učiniti kako bi se i Evropa i cijeli svijet ozbiljnije zauzeli za mir koji mora počivati na jednakim pravima svih naroda.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...