BiH
35

Paninimanija ne jenjava: Prodaja popunjenih albuma za 170 KM

Piše: M. N.
"Panini groznica" koja je uhvatila građane BiH ne prestaje. Svakodnevne razmjene sličica na ulicama, po parkovima i kafićima su i dalje aktuelne, a neki koji su popunili album odlučuju se i da ga prodaju.

Na bh. internet oglasniku Market.ba korisnik pod nikom "alternativa" odlučio je prodati popunjeni album sa sličicama "Brazil 2014" po cijeni od 170 KM. Oglas je postavljen prije dva dana, a korisnik se može kontaktirati putem e-maila. Ističe kako samo ozbiljne ponude dolaze u obzir.

Inače, nastala je prava pomama među kolekcionarima. Neki kupuju popunjene albume, neki određene sličice (srebrne s grbovima reprezentacija, reprezentaciju BiH ili određene igrače), a ugovaranje razmjena i prodaje vrši se putem društvenih mreža i foruma.

Na Forumu portala Klix.ba pokrenuta je i tema Stari Panini Albumi u okviru koje forumaši diskutuju o starim albumima, te sličicama koje im nedostaju za novi. Na Facebooku je Azra Latif, koja je svoj album popunila za četiri dana, kreirala grupu PANINI Sticker Album - Razmjena sličica.

U razmjenama učestvuju osobe od sedam do 77 godina što je dokaz da zabava, hobi i ljubav prema nogometu ne poznaju dobne granice.

Oglas: Album PANINI Brazil 2014 - popunjen.