Nogomet
60

Paninimanija i u Banjoj Luci: Na sedmičnom okupljanju i mladi i stari

Piše: M.R.
(Foto: Klix.ba)
Fudbalska groznica povodom Svjetskog prvenstva u Brazilu nije zaobišla ni Banju Luku. U parku Petar Kočić večeras se okupila grupa građana svih generacija koji su razmjenjivali sličice za album "Brazil 2014“.

Članovi društvene mreže Facebook povezali su ljubitelje fudbala koji se redovno okupljaju da bi razmjenjivali sličice koje, kako su nam rekli, nisu nimalo jeftine za današnje vrijeme.

Osnivač grupe "Panini razmjena sličica Banja Luka“, Bojan Jakovljević, kaže da se ljubitelji sličica okupljaju već mjesec dana.

"Na početku su većinom to bili stariji članovi, koji su odranije kolekcionari, a sada je sve više djece koja dolaze da razmjenjuju sličice“, rekao je Jakovljević za Klix.ba.

On je naveo da je Bosnom i Hercegovinom zavladala prava euforija od kada se BiH plasirala na SP u Brazilu ove godine.

"Ljudi su skupljali Panini sličice i 70-ih godina, ali otkako se BiH plasirala na SP u Brazilu, nastala je prava euforija. Facebook grupa osnovana je prvo u Sarajevu, a odmah nakon toga ja sam napravio istu za Banju Luku i došao na ideju da se i Banjalučani okupljaju kako bi razmjenjivali sličice“, izjavio je Jakovljević.

S obzirom na to da je za album potrebno skupiti preko 600 sličica, a pet košta jednu KM, razmjena između ljubitelja Panini sličica je dobra ideja, kako za brže popunjavanje albuma, tako i za druženje.