|

Panel diskusija ''Građani BiH podržavaju ulazak u EU više nego ikad?''

Panel diskusija ''Građani BiH podržavaju ulazak u EU više nego ikad?''
0
F
FENA
30.11.2010. u 13:03
2
komentara
0

dijeljenja
Panel diskusija ''Građani BiH podržavaju ulazak u EU više nego ikad?''
Evropski fond za Balkan i ACIPS sutra organiziraju panel diskusiju ''Građani BiH podržavaju ulazak u EU više nego ikad: Može li nova vlast ubrzati proces EU integracija?'', od 11 do 14 sati u hotelu Holiday Inn Sarajevo.
Evropski fond za Balkan je u saradnji s Gallup Balkan Monitorom započeo seriju prezentacija i javnih rasprava u glavnim gradovima zemalja regije o temama budućnosti jugoistočne Evrope, evropskih težnji tih zemalja, te mogućnostima za promjenu stavova i evropeizaciju regije, saopćeno je iz ACIPS-a.

Na okruglom stolu bit će predstavljeni rezultati istraživanja vezani za stavove građana BiH u okviru velikog broja pitanja, počevši od zadovoljstva standardom života i ekonomskih prilika, povjerenja između pripadnika glavnih etničkih skupina, želje građana da emigriraju ili da nastave živjeti u sopstvenoj zemlji i stavovima prema evropskim integracijama.

Prisutnima će se obratiti Igor Bandović iz Evropskog fonda za Balkan i predsjednik ACIPS-a Sanel Huskić.

Učesnici panela su: glavni i odgovorni urednik portala Sarajevo-x.com Faruk Borić, sekretar za međunarodnu saradnju Partije demokratskog odbora (PDP) Igor Crnadak, te član Skupštine Vanjskopolitičke inicijative BiH Davor Vuletić.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...