BiH
12

Pandurević: SDS pobijedio u oko 20 općina, Bosić nije kriv za rezultate

SRNA
Aleksandra Pandurević (Foto: SRNA)
Aleksandra Pandurević (Foto: SRNA)
Potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević izjavila je da je SDS, prema preliminarnim rezultatima, ostvarila izbornu pobjedu u oko 20 općina Republike Srpske.

Pandurević je rekla večeras na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da je SDS pobijedio u Doboju, Bijeljini, Tesliću, Istočnoj Ilidži, Sokocu, Čajniču, Bratuncu, Bosanskom Šamcu, Gacku, Kotor Varoši, Istočnom Starom Gradu, Berkovićima, Istočnom Mostaru, Šehovićima, Petrovu, Osmacima i Rudom.

Ona je izrazila zahvalnost građanima koji su izašli na izbore i glasali za kandidate SDS-a i Saveza za promjene i poručila im da SDS ide dalje i nastavlja da se bori za bolju RS.

Na pitanje da li će lider SDS-a Mladen Bosić podnijeti ostavku zbog izbornog poraza, Pandurević je rekla da ne može govoriti u njegovo ime, kao i da odgovornost Bosića nije ni manja ni veća od odgovornosti bilo kojeg funkcionera SDS-a.

Ona je dodala da su sve odluke u SDS-u timske, da je stranka uvijek funkcionisala na demokratski način i da će o svemu i dalje tako odlučivati.