{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pandurević: Nijedan ministar neće primiti plaću dok se ne isplate penzije

F
13.9.2014. u 17:30
94
82
Pandurević: Nijedan ministar neće primiti plaću dok se ne isplate penzije
94
Pandurević: Nijedan ministar neće primiti plaću dok se ne isplate penzije
Srpska demokratska stranka (SDS) insistirat će na većoj brizi za penzionere i veće penzije za dostojan i spokojan život najstarije populacije u Republici Srpskoj - izjavila je danas u Banjoj Luci, nosilac liste ove stranke za Parlamentarnu skupštinu BiH Aleksandra Pandurević.
Ona je istakla da će SDS, ako pobijedi na izborima, raditi na poboljšanju ekonomske situacije u cijeloj RS, što podrazumijeva privlačenje stranih investicija i otvaranje novih radnih mjesta.

Pandurević je na pres-konferenciji navela da, ukoliko SDS pobijedi na izborima, nijedan ministar u Vladi RS neće primiti plaću, a da prethodno ne budu isplaćene penzije, kao i da neće biti povećanja zarada u javnom sektoru dok prethodno ne budu usklađene penzije s prosječnom plaćom.

SDS će, kazala je, ukinuti solidarni porez na penzije i plaće koje su ispod prosječnih, te plaćanje takse za električna brojila.

Pandurević je dodala da penzioneri imaju jednostavan izbor 12.oktobra, da glasaju da zadrže sadašnje stanje u kojem žive na ivici egzistencije ili za promjene koje će im omogućiti da normalno žive, da im se vrati dostojanstvo i sigurnost.

Član Glavnog odbora Partije ujedinjenih penzionera (PUP) Nikola Galić pozvao je penzionere da glasaju za promjenu sadašnjeg stanja u RS-u, u kojoj najstarija populcija ima najniže penzije u okruženju.

Cilj ove partije je da prosječna penzija bude najmanje 50 posto prosječne plaće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: