BiH
878

Pandurević: Natpis "Rame uz rame protiv fašizma" govori da su protesti protiv RS

Klix.ba
Aleksandra Pandurević, zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, svojim izjavama u vezi sa protestima u Sarajevu navukla je na sebe bijes javnosti koja zahtijeva njen odlazak s funkcije. Njene apsurdne izjave jedna su od glavnih tema ovih dana, a jedna izjava je postala i pravi hit na internetu.

U četvrtak su demonstranti blokirali izlaze iz Parlamenta BiH, a zbog takvog "opsadnog" stanja najprije su se oglasili srpski zastupnici u Parlamentu istakavši kako su protesti usmjereni protiv njih odnosno protiv Republike Srpske.

"Protest ispred Parlamenta maslo je bošnjačkih partija i linč nas iz RS. Zgrada je blokirana i prozivaju nas Srbe", napisala je taj dan Pandurevićeva na svom profilu na Twitteru.

Takva njena izjava naišla je na oštre reakcije javnosti, demonstranata ali i političara te je pokrenuta peticija za njenu smjenu s funkcije zbog "širenja mržnje, gnusnih laži, sitnih nacionalnih interesa i potpirivanja naroda."

To da Pandurevićeva apsolutno sve što se dešava vidi kao atak na RS dokazuje i njena izjava data u četvrtak, tokom protesta ispred Parlamenta, RTRS-u.

"U ovom momentu, kroz prozor gledam jedan natpis - Rame uz rame protiv fašizma. Znači, time je sve rečeno - da su ovi protesti prvenstveno pritisak na nas poslanike iz Republike Srpske", kazala je ona.