BiH
1.6k

Građani cijele regije: Aleksandra Pandurević, odlazi s funkcije!

Klix.ba
Aleksandra Pandurević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Aleksandra Pandurević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zbog širenja mržnje, gnusnih laži, sitnih nacionalnih interesa i potpirivanja naroda danas je na internetu pokrenuta peticija za odlazak Aleksandre Pandurević, zastupnice Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Autori peticije smatraju da je Pandurević nedostojna obavljanja svoje funkcije, te podsjećaju da je Krivičnim zakonom BiH zaprijećena kazna do deset godina zatvora za širenje nacionalne mržnje.

Peticiju je za nekoliko sati potpisalo blizu 4.100 osoba. Što je posebno zanimljivo, peticiju potpisuju građani iz cijele BiH, te Hrvatske, Srbije i drugih zemalja Evrope. Prema dostupnim informacijama, potpisnici su osobe svih nacionalnosti. Zajedno dižu svoj glas protiv širenja mržnje i gnusnih laži.

Pandurević je jučer na svom Twitter profilu u jeku protesta pred bh. institucijama kojima se tražilo hitno rješenje pitanja jedinstvenog matičnog broja (JMB), poručila kako se protestima želi linč Republike Srpske (RS) i da se prozivaju samo Srbi. Tvrdila je da se desio "državni udar".

Udruženje logoraša u Hadžićima prošle godine iznijelo je niz informacija iz, kako su kazali, mračne ratne prošlosti Aleksandre Pandurević, te članova njene porodice.