BiH
25

Pandurević: Budžet nije povećan kao što tvrdi Vlada RS

SRNA
Članica Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević tvrdi da nije došlo do povećanja entitetskog budžeta kao što to tvrdi Vlada Republike Srpske.

Ona navodi da su za četiri godine izvorni prihodi u budžetu povećani za samo 100 miliona, te da je ove godine budžet povećan jer je povećana rata za otplatu kredita i zato što je Fond PIO ušao u trezor.

Pandurevićeva je danas na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu dodala da izvorni prihodi projektovanog povećanja iznose samo 50 miliona.

"Žao nam je što Vlada Republike Srpske nema odgovore na pitanja za koliko je smanjila deficit Fonda za penzijsko i zdravstveno osiguranje, zašto nije ništa realizovala iz ekonomske politike za ovu godinu, zašto nije ništa realizovala iz Reformske agende, te koliko su stvarno otvorili radnih mjesta", rekla je Pandurevićeva.

Ona je navela da Vlada nema odgovore ni na pitanja koliko je popravila život penzionera i boraca, u kakvom su stanju željeznice, pošte i šume RS, kada će Istočno Sarajevo dobiti bolnicu, čija su briga "prevareni radnici RAOP-a i UNIS-a".

Pandurevićeva smatra da vlast RS nema odgovor na sva ova pitanja, pa svoj nerad i nesposobnost krije iza izmišljanja optužbi.

Prema njenim riječima, panika vlasti je sve veća što su bliže kraju istrage o Bobar banci, Banci Srpske, Birču i Pavlović banci. Ona je poručila da su "počeli neki procesi koje je nemoguće zaustaviti".