Nakon napada u Bugojnu
0

Palislamović na policijskom ispitivanju

SRNA
Naser Palislamović koji je juče uhapšen na području Sarajeva zbog sumnje da je bio organizator terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu još se nalazi na kriminalističkoj obradi kod pripadnika agencija za policijsku zaštitu, nakon čega će biti predat Tužilaštvu BiH.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić nije mogao da precizira da li će Palislamović u toku dana biti izručen ovoj instituciji.

"Mi ne možemo požurivati policiju i kada oni završe svoj dio posla, Palislamović će biti predat nama", rekao je Grubešić Srni.

On je potvrdio da će, osim Palislamovića, Tužilaštvu BiH biti predata još dvojica učesnika u ovom terorističkom činu, ali nije želio unaprijed da kaže o kojim licima je riječ. 

U terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Bugojnu, koji se dogodio prije dva dana, poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a šestero ljudi je povrijeđeno, od kojih teško policajka Edina Hindić.

    Policija je uhapsila Harisa Čauševića zvanog Oks, koji je priznao da je aktivirao eksplozivnu napravu veće razorne moći iza zgrade Policijske stanice u Bugojnu. 

Uhapšeni su i Nermin Avdibašić i Adnan Haračić zvani Maca koji se dovode u vezu sa bombaškim napadom, te Džemal Tojagić iz Gornjeg Vakufa i organizator terorističke akcije Naser Palislamović.