{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pala rekordna kiša u Prijedoru: Mještani tvrde da je bilo gore nego prošle godine

A
15.10.2015. u 13:45
16
18
Pala rekordna kiša u Prijedoru: Mještani tvrde da je bilo gore nego prošle godine
16
Iz Štaba Civilne zaštite Prijedor saopšteno je da se voda koja je uslijed jučerašnjih obilnih padavina ušla u mnoga dvorišta u više prijedorskih gradskih i prigradskih naselja tokom protekle noći i današnjih prijepodnevnih sati uglavnom povukla i da je situacija na terenu mnogo povoljnija nego juče u poslijepodnevnim satima.
"Ohrabruje činjenica da voda nije ušla u kuće, a posebno ohrabruje informacija koju smo dobili od kolega iz Sanskog Mosta da vodostaj rijeke Sane u svom gornjem toku stagnira", kazao je stručni saradnik za poslove civilne zaštite u Štabu Civilne zaštite grada Prijedora Draško Đenadija.

Obilne padavine su vodostaj rijeke Sane koji je juče u jutarnjim satima iznosio 120 cm podigle na 325 cm koliko je iznosio danas u 12 sati.

Iz Meteorološke stanice Prijedor saopšteno je da je juče palo 89,4 litra kiše po kvadratnom metru što je rekordna količana otkada se rade mjerenja.

Pored obilnih padavina pojavile su se i podzemne vode, tako da je u više preduzeća i ustanova te u nekoliko stambenih i privatnih kuća  voda ušla u podrume, no pravovremenom intervencijom pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice nije pričinila štetu.

Kako im se ne bi ponovila prošla godina kada je poplavljeno 4.900 objekata uz štetu od 15 miliona KM, stanovnici su poduzeli preventivne mjere zaštite imovine.

"Juče je bilo gore nego prošle godine i čudili smo se kako je to moguće. Čitavu noć nismo spavali ni ja, ni komšije, jer smo strahovali da nam voda ne uđe u kuće. Voda je došla do temelja i mnogi su stvari iz prizemlja podizali na sprat", kazala je Olga Sejarić iz prigradskog naselja Puharska.

Njene komšije ističu da se oni pri svakoj većoj kiši susreću sa vodom u  dvorištima, jer duž magistralnog puta Prijedor - Bosanski Novi koji prolazi pored njihovog naselja nema izgrađene odvodne kanale tako da se sa njega slijeva voda niz njihove ulice i ulazi u dvorišta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: