BiH
0

Paketići za tuzlanske mališane oboljele i izliječene od malignih bolesti

Klix.ba
Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja PIPOL iz Tuzle u protekloj sedmici realizovalo je veliki broj aktivnosti za djecu oboljelu i izliječenu od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona.
U sklopu projekta "Vrata u svijet“ koji se realizovao pod pokroviteljstvom općine Tuzla, BH Telecoma i Fondacije tuzlanske zajednice u Srebreniku su 23.12.2012. godine organizovane kreativne i zabavne radionice za PIPOL raju te je upriličeno novogodišnje druženje članova i prijatelja Udruženja PIPOL prilikom kojeg su najmlađim članovima Udruženja uručeni i prikladni novogodišnji paketići.

Veliki prijatelji Udruženja kompanija Venera iz Tuzle, generalni zastupnici svjetski poznatog brenda Milka za područje Bosne i Hercegovine, naročitu pažnju u svom poslovanju poklanjaju društvenoj odgovornosti. Ova kompanija je 29. decembra Udruženju PIPOL donirala novogodišnje paketiće za djecu oboljelu od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona, koji su danas podijeljeni na odjeljenju hematologije i onkologije mališanima koji su trenutno na liječenju na Klinici za dječije bolesti u Tuzli.

S obzirom da se najveći broj mališana oboljelih od malignih oboljenja, zbog neadekvatnih prostornih kapaciteta liječi na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, preostali novogodišnji paketići našim herojima će biti uručeni na kućnu adresu nakon povratka sa liječenja iz Sarajeva.

Udruženje PIPOL zahvaljuje svima što su prepoznali potrebe i probleme naših mališana i njihovih porodica, a kao nagradu za humanost im šaljemo bezbroj osmijeha i mnogo radosti sa lica mališana oboljelih od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Udruženja PIPOL.