|

Paketići za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu iz socijalno ugroženih porodica

Paketići za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu iz socijalno ugroženih porodica
66
F
FENA
28.12.2014. u 14:05
5
komentara
66

dijeljenja
1/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
9/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
10/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
11/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
12/12 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Humanitarno udruženje "Adra" je u okviru projekta "Djeca pomažu djeci" danas Sarajevu organiziralo podjelu paketića za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu iz socijalno ugroženih porodica.
Paketiće je ovom prilikom dobilo 500 djece, a cilj je bio obradovati mališane i skrenuti pažnju javnosti na svakodnevne potrebe koje ta djeca imaju.

Podjela paketića za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu iz socijalno ugroženih porodica tradicionalna je aktivnost Udruženja "Adra", a danas su prvi put u Sarajevu i uglavnom su bili fokusirani na ruralna područja. Ove godine u program je bilo uvršteno 12 općina.

Direktor ovog udruženja Božidar Mihajlović je kazao da na taj način žele pokazati da neko misli na djecu koja su često zaboravljena.

"Mali pokloni su dovoljni da se pokaže iskrena pažnja", istakao je Mihajlović, podsjetivši da "Adra" svake godine obezbjeđuje paketiće za 3.000 djece u BiH.

Paketiće svake godine obezbjeđuje Humanitarna organizacija "Adra" iz Njemačke, a pripremaju ih i pakuju djeca u školama.

Paketići su danas podijeljeni djeci iz Udruženja slijepih Kantona Sarajevo, Udruženja "Dajte nam šansu", Udruženja "Život sa Down sindromom FBiH", Zavoda Mjedenica, Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Kantona Sarajevo i Udruženja "Smiješak".
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...