|

Paketi pomoći za žene operisane od karcinoma dojke

Paketi pomoći za žene operisane od karcinoma dojke
0
S
SRNA
23.2.2011. u 08:25
1
komentara
0

dijeljenja
Paketi pomoći za žene operisane od karcinoma dojke Foto: Ilustracija
U Sarajevu će biti dodijeljeni paketi prve pomoći za tek operisane žene od karcinoma dojke u okviru "Programa jačanja zdravlja žena u BiH" i u partnerstvu sa udruženjima koja se bave temama u vezi sa ovom bolešću.
"Simboličnom podjelom paketa, ženama želimo dati podršku u ozdravljenju i poruku da u bolesti nisu same", saopšteno je iz ovog programa.

Sredstva za pakete koji sadrže prvu protezu, lopticu za vježbanje ruke, pudere i kreme za njegu kože nakon radijacije, te informativnu brošuru, obezbjeđena su u oktobru prošle godine, kada je u Sarajevu održana "Šetnja/trka za ozdravljenje".

Distribucija paketa počela je u gradovima širom BiH, gdje djeluju udruženja koja se bave temama u vezi sa karcinomom dojke.

Događaju će prisustvovati šef Kancelarije odnosa sa javnošću Ambasade SAD, predstavnici JDC (American Jewish Joint Distribution Committee) fondacije iz New Yorka, Budimpešte i Moskve, predsjednice nevladinih organizacija koje se bave problemom karcinoma dojke iz Sarajeva, Mostara, Tuzle Istočnog Sarajeva, Goražda, Bugojna, Jajca i Banje Luke.

Svečana podjela paketa zakazana je za 11.00 sati u sarajevskom Medijacentru.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...