Stranka za BiH
0

Paketi hrane socijalno ugroženima u MZ Luka 1

FENA
Gradski savjet Mostar Stranke za BiH podijelio je jutros pakete hrane socijalno ugroženim porodicama s područja Mjesne zajednice Luka 1 u Mostaru.

U ime Gradskog savjeta Mostar Stranke za BiH pakete su podijelili sekretar savjeta Arif Jelovac i predstavnik mladih Stranke za BiH Podogranak Luka 1 Avdo Ćišić, saopćeno je iz mostarskog Gradskog savjeta Stranke za BiH.

Slična akcija je već realizirana za područje Mjesne zajednice Donja Mahala i Mjesne zajednice Zalik. Gradski savjet Stranke za BiH Mostar planira akciju provesti u svim mjesnim zajednicama gradskog područja Stari grad.

Podjela paketa socijalno ugroženima s područja Mjesne zajednice Brankovac najavljena je za 2. septembra, a za područje Mjesne zajednice Cernica za iduću sedmicu.

"Ovo akcijom želimo još jednom skrenuti pažnju lokalnim, kantonalnim, federalnim i državnom organima vlasti da je veliki broj stanovništva BiH u stanju socijalne potrebe i da organi vlasti moraju iznaći sredstva kako bi se teret aktuelne ekonomske krize ravnomjernije podnio", stoji u saopćenju.